175 views

Sommige (zakelijke) blogs zijn ontzettend populair en trekken dagelijks vele duizenden bezoekers. Succesvolle blogs hebben één groot gemeenschappelijk kenmerk: ze hebben een heel duidelijk gespecificeerd domein en een heldere focus. Een afgetekend domein bindt klanten aan jouw bedrijf. In een zakelijke blog kun je je domein perfect duidelijk maken. Maar wat is jouw zakelijke domein en hoe presenteer je die? Dat lees je in dit blog!

Wat is een domein?

Domein: een woord dat je vast wel eens hebt gehoord. Maar wat betekent het eigenlijk en waarom is het belangrijk? Je domein kan je ook wel omschrijven als het hoofdthema of de identiteit van je blog. Het is de reden waarom mensen jouw blog graag willen lezen en keer op keer terugkomen. Een duidelijke identiteit is hartstikke waardevol voor verschillende zaken: het bevordert je SEO, je herkenbaarheid en je kunt je ermee onderscheiden van de massa.

Vind je focus

Misschien heb je al een duidelijk doel voor ogen, misschien ook niet. Het is ieder geval nuttig om je hoofdthema eerst te bepalen. Dit doe je door na te gaan wat jíj belangrijk vindt en welke problemen jij voor je lezers op wilt lossen. Het hoofdthema van je blog kan van alles zijn: fitness voor vrouwen, het leven als expat in Rusland, of natuurlijk taal en tekst. Als je je thema bepaald hebt, lees je met het oog van een bezoeker je blog door. Welke dingen vallen je op? Wat draagt het bij aan je hoofdthema? Zit er überhaupt een structuur in je geschreven artikelen? Probeer dit aan te sluiten bij jouw doelstelling.

Vergeet de opmaak niet

Het vinden en behouden van je domein klinkt makkelijker dan het is. Gelukkig is er ook een aantal andere opties waarmee je op een makkelijke manier meer samenhang kunt brengen in je blog. Denk aan je lay-out, terugkerende titels (‘5 redenen om…’) of je manier van schrijven. Want niet alleen voor de informatie, maar ook voor de sfeer gaan mensen maar wat graag naar jouw blog!

Hulp nodig?

Na het lezen van dit blog, weet ook jij hoe je je domein kunt bepalen. Vind je dat nog lastig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, want we helpen je graag verder!

One thought on “Je focus bepalen: blog binnen je domein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.