Over Tekstalig

Tekstalig is een veelzijdig tekst- en taalbureau in Utrecht, dat zich gespecialiseerd heeft in tekstdiensten voor ondernemingen. Ons doel? Professionals en organisaties voorzien van de sterkste teksten voor hun business, waarmee zij zich scherper en beter kunnen onderscheiden en profileren.


Wie?

Welkom bij Tekstalig! Ik ben Fimke Vellekoop, de drijvende kracht achter Tekstalig. Ik ben ondernemer, tekstschrijver en docente Nederlands, heb een academische achtergrond en ben in 2011 Tekstalig gestart. Binnen Tekstalig werk ik samen met een groot netwerk aan professionals, die breed inzetbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan tekstschrijvers, docenten en taaltrainers.


Missie, visie en doelen

Wij helpen professionals en ondernemers om effectiever te communiceren met hun doelgroep en relaties. Iedere ondernemer verdient het om zichzelf zo goed mogelijk te kunnen laten zien binnen de huidige markt. Tekstalig ondersteunt daarom bedrijven bij het optimaliseren van hun on- en offline communicatie. Dit doen we door:

  • taal- en tekstdiensten te leveren, waarmee we organisaties kunnen ontzorgen;
  • schrijfcoaching en taallessen aan te bieden aan professionals.

Tekstalig is ervan overtuigd dat iedere ondernemer alle creativiteit en gedrevenheid in huis heeft om succesvol te zijn. Daarom zien wij het enerzijds als onze plicht om bedrijven te ondersteunen met sterke zakelijke teksten, maar vinden wij het ook noodzakelijk om ondernemers en professionals te leren hoe zij zelf teksten optimaal kunnen inzetten voor hun commerciële doelen.


Maatschappelijke betrokkenheid

Wij voelen ons betrokken bij onze samenleving, en daarom steunen wij Taal doet meer. Taal doet meer is een vrijwilligersorganisatie die werkt aan een laagdrempelige, duurzame ontmoeting tussen Nederlandse Utrechters en Utrechters die van oorsprong niet Nederlands zijn. De focus ligt hierbij op taal. Tekstalig is sinds 2014 partner van Taal doet meer en steunt deze organisatie op structurele basis met een financiële bijdrage.

 

Taaldoetmeer